Bereiding
Verwarm de oven op 200 °C. Pel en snijd de knoflook fijn. Marineer de kippendijen met een volle eetlepel mosterd, de helft van de knoflook, een beetje zout, versgemalen peper en een scheut olijfolie. Verhit een koekenpan met olie en bak de gemarineerde kip rondom goudbruin.
Rasp en het sap van 1 sinaasappel en het sap van 1 citroen in een ovenschaal. Leg de kip in de ovenschaal. Ris de blaadjes van 5 takjes dragon en voeg toe. Bak de kip in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Was en halveer de krieltjes en kook ze in water met een beetje zout in circa 10 minuten gaar. Snijd de courgette, de aubergine, de venkel in plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Meng een scheut olijfolie met de resterende knoflook, een beetje zout en versgemalen peper. Smeer hier de groente mee in en gril in een hete grillpan.
Giet de aardappels af.
Serveren
Serveer de krieltjes met de groente op een bord en leg daar de kippendijen op. Lepel de mosterd dragon- citrussaus erover. Maak af met wat blaadjes dragon.
1 reactie