Gnocchi
-
Schil de aardappelen en breng ze aan de ook in een pan met water en een flinke snuf zout.
-
Prak de aardappelen, strooi het bloem er overheen en meng het met de eidooiers.
-
Kneed het geheel tot een stevig deeg.
-
Breng het op smaak met peper en nootmuskaat.
-
Leg het deeg vervolgens in de koeling zodat het kan opstijven.
-
Rol het deeg uit tot dunne slierten van 1,5 cm en snijd het in kleine stukjes van 2 cm.
-
Mocht je een gnocchi plankje hebben, kun je de gnocchi daar doorheen halen. Heb je dit niet, dan kun je met een vork aan een kant er een patroon in drukken.
-
Leg de gnocchi vervolgens in de koeling.
-
Breng een pan met water en zout licht aan de kook en doe de gnocchi erin. Wanneer ze gaan drijven zijn ze klaar.
-
Schenk de truffel-saus over de gnocchi en maak het gerecht af met Parmezaan en verse basilicum.
Truffelsaus
-
Doe de boter en de truffel-tapenade in de pan en voeg naar smaak wat peper toe.
0 reacties