Stappenplan
-
Trek vlug de poten en staarten van de garnalen en pel ze, maar laat de koppen zitten voor extra smaak. Kerf de rug van de gepelde garnalen in met het puntje van je mes en verwijder het darmkanaal.
-
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Pel de tenen knoflook, snijd ze in flinterdunne plakjes en bak ze in 1 eetlepel olijfolie tot ze krokant zijn. Schep ze op een schaaltje waarbij je de knoflookolie in de pan achterlaat.
-
Roer het kerriepoeder door de olie, leg de garnalen in de pan en bak ze onder regelmatig omscheppen in 4 minuten gaar.
-
Doe de mangochutney erbij, blijf 30 seconden roeren, proef en breng de garnalen op smaak met zeezout en zwarte peper.
-
Verdeel de garnalen over de borden, bestrooi met de krokante plakjes knoflook, rasp de helft van de limoenschil erover en geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen.
0 reacties