Schwarzwälder to-go

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter door de chocolade. Splits de eieren. Klop in een kom de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Meng het chocolademengsel erdoor. Spatel de bloem, bakpoeder en amandelpoeder voorzichtig erdoor. Klop de eiwitten met de rest van de suiker luchtig en spatel door het chocoladebeslag. Giet het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm en bak de taart in circa 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in blokjes.

Kersenvulling
Laat kersen uitlekken en breng het sap aan de kook met het kaneelstokje en steranijs. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water. Bind er het kokende uitlekvocht mee af tot een saus. Schenk door een zeef en laat afkoelen. Verdeel de blokjes en daarna de kersen over de weckpotjes.

Stracciatellaroom
Hak of rasp de chocolade. Klop de room met de suiker op en meng al kloppend beetje bij beetje de gehakte chocolade door de room. Schep een toef stracciatellaroom op de kersen en de cake. Besprenkel de room met de afgekoelde kersensaus.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje of een spuitzak. Spuit 2 verticale golfjes die in een smalle v-vorm naar elkaar toelopen. Laat de chocolade hard worden op een koele plek en garneer er de Schwarzwälder to-go mee.

Ingredienten

4
Personen

Cake

  • 250 g pure chocolade
  • 125 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 80 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g amandelpoeder

Kersenvulling

  • 300 g kersen op sap (zonder pit)
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 el aardappelzetmeel

Stracciatellaroom

  • 100 g pure chocolade
  • 300 ml room
  • 75 g suiker

Garnering

  • 200 g chocolade

Extra nodig

  • Bakvorm met opstaande rand van 22x22 cm
  • bakpapier
  • boter om in te vetten
  • 4 weckpotjes
Geef je waardering
7