Scheveningse snert

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
270 minuten totale tijd
  • Laat de spliterwten circa 4 uur in koud water weken.

Scheveningse snert

  • Schil en snijd de winterpeen, aardappels en knolselderij in blokjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Breng de visbouillon in een braadpan met een dikke bodem aan de kook. Voeg de spliterwten en de gesneden groente toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • Pluk en hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Snijd de vis in blokjes en voeg samen met de garnalen toe aan de soep.
  • Breng de soep aan de kook, roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
  • Zet het vuur uit en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Serveer de soep in diepe borden en schenk in ieder bord een scheutje room.
  • Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de soep.

Tip: Je kan de soep ook bereiden zonder de spliterwten te weken. De soep moet dan 45 minuten langer koken.

Ingredienten

4
Personen

Scheveningse Snert

  • 200 g spliterwten
  • 1 winterpeen
  • 200 g aardappels
  • 0.5 knolselderij
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 l visbouillon
  • 1 bosje peterselie
  • 400 g vis (zoals koolvis
  • 100 g roze garnalen
  • 100 ml room
  • 1 stokbrood

Extra nodig

  • braadpan met dikke bodem
  • staafmixer
Geef je waardering
1