De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scheveningse snert

240 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Scheveningse snert

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Laat de spliterwten circa 4 uur in koud water weken.

Scheveningse snert

  • Schil en snijd de winterpeen, aardappels en knolselderij in blokjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Breng de visbouillon in een braadpan met een dikke bodem aan de kook. Voeg de spliterwten en de gesneden groente toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  • Pluk en hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Snijd de vis in blokjes en voeg samen met de garnalen toe aan de soep.
  • Breng de soep aan de kook, roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
  • Zet het vuur uit en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Serveer de soep in diepe borden en schenk in ieder bord een scheutje room.
  • Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de soep.

Tip: Je kan de soep ook bereiden zonder de spliterwten te weken. De soep moet dan 45 minuten langer koken.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker