

Ingredienten
4
Personen
Scheveningse Snert
- 200 g spliterwten
- 1 winterpeen
- 200 g aardappels
- 0.5 knolselderij
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 l visbouillon
- 1 bosje peterselie
- 400 g vis (zoals koolvis
- 100 g roze garnalen
- 100 ml room
- 1 stokbrood
Extra nodig
- braadpan met dikke bodem
- staafmixer
Bereidingswijze
30 minuten kooktijd
4 uur en 30 minuten totale tijd
- Laat de spliterwten circa 4 uur in koud water weken.
Scheveningse snert
- Schil en snijd de winterpeen, aardappels en knolselderij in blokjes.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Breng de visbouillon in een braadpan met een dikke bodem aan de kook. Voeg de spliterwten en de gesneden groente toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
- Pluk en hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Snijd de vis in blokjes en voeg samen met de garnalen toe aan de soep.
- Breng de soep aan de kook, roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
- Zet het vuur uit en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Serveer de soep in diepe borden en schenk in ieder bord een scheutje room.
- Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de soep.
Tip: Je kan de soep ook bereiden zonder de spliterwten te weken. De soep moet dan 45 minuten langer koken.

Laat hier je reactie achter