- Laat de spliterwten circa 4 uur in koud water weken.
Scheveningse snert
- Schil en snijd de winterpeen, aardappels en knolselderij in blokjes.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Breng de visbouillon in een braadpan met een dikke bodem aan de kook. Voeg de spliterwten en de gesneden groente toe en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
- Pluk en hak de peterselie en voeg toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Snijd de vis in blokjes en voeg samen met de garnalen toe aan de soep.
- Breng de soep aan de kook, roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
- Zet het vuur uit en breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Serveer de soep in diepe borden en schenk in ieder bord een scheutje room.
- Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de soep.
Tip: Je kan de soep ook bereiden zonder de spliterwten te weken. De soep moet dan 45 minuten langer koken.
0 reacties