De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pruimen-uit-eigen-tuintaart

30 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Pruimen-uit-eigen-tuintaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed het ei met de boter, suiker, water, bloem en het bakpoeder tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Pruimentaart
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pit. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en bekleed de ingevette kartelvorm met het deeg. Meng voor het beslag de crème fraîche met de suiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de eieren door de crème fraîche. Verdeel het beslag over de kartelvorm en leg de pruimen erin. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Breng de abrikozenjam met een scheutje water aan de kook en bestrijk de taart ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Hij kwam heel nat uit de oven dus ik heb hem 15 min langer gebakken en iets heter. Hij bleef nat en na afkoelen en in de koelkast was de taart ingedikt. Heel erg machtig maar wel lekker. Zeker een crowd pleaser. In de bereidingswijze moet wel echt staan dat hij moet rusten en dan vanzelf hard wordt. Voor niet vaak bakkende mensen zoals ikzelf had dat frustratie en initiële teleurstelling kunnen voorkomen!
Desiree Bernhardt
30-07-2023

Ook lekker