De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen in de wok

Mossels schoonmaken: Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren. Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp. Stokbrood: Pel en hak de knoflook fijn. Snijd het stokbrood in de lengte over de helft. Verspreid de helft van de gehakte knoflook over het brood.

30 min kooktijd
Mosselen in de wok

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mossels schoonmaken:

Was de mosselen in ruim koud water.

Verwijder kapotte of openstaande exemplaren.

Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.

Stokbrood

Pel en hak de knoflook fijn.

Snijd het stokbrood in de lengte over de helft.

Verspreid de helft van de gehakte knoflook over het brood.

Besprenkel de broden met olijfolie en kruid met zout en peper.

De mossels wokken:

Pel en halveer de ui, snipper grof.

Snijd het groen van de venkels, de stelen en een plakje van de onderkant af. Halveer de venkels. Verwijder de kern en Snijd de venkels in dunne plakken.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.

Verhit de olie in de wok. Roerbak de ui, venkel en paprika circa 5 minuten.

Voeg de rest van de gehakte knoflook en Provençaalse kruiden toe, en schep de mosselen in de wok.

Schep met twee spatels de mosselen en groente om, tot alle schelpen open staan.

Blus af met de witte wijn en breng het vocht aan de kook.

Breng op smaak met peper.

Schep de mosselen nog een keer om.

De kerriesaus maken:

Pel en snipper het sjalotje.

Verhit olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en de kerriepoeder circa 3 minuten onder constant roeren. Laat afkoelen.

Roer de halvanaise en de melk door het kerriemengsel

Breng op smaak met zout en peper.

 

Benieuwd naar wat je nog meer met mosselen kan doen? Doe hier inspiratie op!

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker