Mossels schoonmaken:
Was de mosselen in ruim koud water.
Verwijder kapotte of openstaande exemplaren.
Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.
Stokbrood
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd het stokbrood in de lengte over de helft.
Verspreid de helft van de gehakte knoflook over het brood.
Besprenkel de broden met olijfolie en kruid met zout en peper.
De mossels wokken:
Pel en halveer de ui, snipper grof.
Snijd het groen van de venkels, de stelen en een plakje van de onderkant af. Halveer de venkels. Verwijder de kern en Snijd de venkels in dunne plakken.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Verhit de olie in de wok. Roerbak de ui, venkel en paprika circa 5 minuten.
Voeg de rest van de gehakte knoflook en Provençaalse kruiden toe, en schep de mosselen in de wok.
Schep met twee spatels de mosselen en groente om, tot alle schelpen open staan.
Blus af met de witte wijn en breng het vocht aan de kook.
Breng op smaak met peper.
Schep de mosselen nog een keer om.
De kerriesaus maken:
Pel en snipper het sjalotje.
Verhit olie in een pan en fruit hierin het sjalotje en de kerriepoeder circa 3 minuten onder constant roeren. Laat afkoelen.
Roer de halvanaise en de melk door het kerriemengsel
Breng op smaak met zout en peper.
Benieuwd naar wat je nog meer met mosselen kan doen? Doe hier inspiratie op!
0 reacties