Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Makkelijke kokos-ananascake

  • 150 ml melk
  • 60 g boter
  • 240 g gemalen kokos
  • 240 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 30 g bloem
  • 200 g ananas
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 el abrikozenjam

Extra nodig

  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de springvorm in. Verwarm de melk en smelt de boter erin. Meng de kokos met de basterdsuiker en roer de melk erdoor. Roer vervolgens het ei en de bloem erdoor. Meng tot een egaal beslag. Snijd de ananas in blokjes, meng door het beslag en giet in de ingevette springvorm. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water. Bestrijk de taart ermee. 

Geef je waardering

321
Makkelijke kokos-ananascake