De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kwetiau met kippendijen

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kousenband in stukjes van circa 3 centimeter en blancheer ze een paar minuten in het kokende water. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kwetiau met kippendijen

Bereidingswijze

Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kousenband in stukjes van circa 3 centimeter en blancheer ze een paar minuten in het kokende water. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snijd de kip in stukjes. Pel de rode ui en snijd hem in partjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Verhit een scheut olie in de wok en bak de stukjes kip 4 minuten. Schep ze uit de wok. Doe de uien met de knoflook en lente-ui in de wok en bak ze goudbruin.

Tik de eieren kapot in de wok en roer ze snel door. Voeg de Chinese kool, kip en sambal toe en bak ze circa 2 minuten op hoog vuur mee.

Breng op smaak met ketjap medja en een scheutje vissaus. Meng de gekookte noedels erdoor.

Serveer met gebakken uitjes.

Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Vandaag gemaakt super lekker.
marjo Francis van deursen
14-09-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.