Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Kwetiau met kippendijen

  • 4 kippendijen (zonder vel en zonder bot)
  • 200 g kousenband of sperziebonen
  • 100 g brede rijstnoedels
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 300 g Chinese kool
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el ketjap medja
  • 1 scheutje vissaus
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Bestel het boek Wokking Lekker hier voor €16,50.

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de kousenband in stukjes van circa 3 centimeter en blancheer ze een paar minuten in het kokende water. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snijd de kip in stukjes. Pel de rode ui en snijd hem in partjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Snijd de Chinese kool in reepjes.

Verhit een scheut olie in de wok en bak de stukjes kip 4 minuten. Schep ze uit de wok. Doe de uien met de knoflook en lente-ui in de wok en bak ze goudbruin.

Tik de eieren kapot in de wok en roer ze snel door. Voeg de Chinese kool, kip en sambal toe en bak ze circa 2 minuten op hoog vuur mee.

Breng op smaak met ketjap medja en een scheutje vissaus. Meng de gekookte noedels erdoor.

Serveer met gebakken uitjes.

Geef je waardering

63
Kwetiau met kippendijen