De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kokosbollies

30 min kooktijd
Kokosbollies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kokosbollies
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kluts de eieren en de eidooier. Meng het geklutste ei met de suiker en kokosrasp. Knijp met een ijsknijper halve bollen. Steek een lolliestokje onderin de kokosbol. Leg de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosbollies in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de lollies afkoelen.

Garneerglazuur
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbaar glazuur in verschillende kleuren.

Natuurlijke kleurstoffen
Voor rode glazuur leng je naast de poedersuiker een beetje bietenpoeder aan. Voor bruine glazuur leng je naast de poedersuiker een beetje cacaopoeder aan.

Spuit gezichtjes op de platte en/of bolle kant van de kokosbollie en laat uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker