Kokosbollies

3
Makkelijk
Kokosbollies

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kokosbollies
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kluts de eieren en de eidooier. Meng het geklutste ei met de suiker en kokosrasp. Knijp met een ijsknijper halve bollen. Steek een lolliestokje onderin de kokosbol. Leg de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosbollies in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de lollies afkoelen.

Garneerglazuur
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbaar glazuur in verschillende kleuren.

Natuurlijke kleurstoffen
Voor rode glazuur leng je naast de poedersuiker een beetje bietenpoeder aan. Voor bruine glazuur leng je naast de poedersuiker een beetje cacaopoeder aan.

Spuit gezichtjes op de platte en/of bolle kant van de kokosbollie en laat uitharden.

Ingredienten

12
Porties

Kokosbollies

  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 g suiker
  • 250 g kokosrasp

Garneerglazuur

  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl rode bietenpoeder
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 scheutje water

Extra nodig

  • ijsknijper
  • lolliestokjes
  • cornetjes
Kokosbollies
Geef je waardering
3