Kaassaus met groente en aardappels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kaassaus

Maak eerst een roux. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar de bloem circa 3 minuten. Voeg de melk al roerende toe en roer het geheel tot een gladde saus. Voeg de kaas en mosterd toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Splits een ei en voeg de eidooier vlak voor gebruik toe aan de saus en roer goed door.

Aardappels

Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten in een pan met koud water met een beetje zout gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pel de aardappels. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 1 minuut. Voeg de aardappels toe en verwarm 2 minuten. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de aardappels.

Gegratineerde broccoli

Verwarm de grillstand van de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in gelijke roosjes. Blancheer de roosjes circa 1 minuut in kokend water. Giet de roosjes af op een zeef, spoel ze koud onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Leg de roosjes in een ovenschaal en schenk de kaassaus eroverheen. Strooi er als laatste geraspte kaas en de geschaafde amandelen. Laat de broccoli in de oven in circa 7 minuten gratineren.
 

Ingredienten

4
Personen

Kaassaus

  • 50 g boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el mosterd
  • 1 ei

Aardappels

  • 500 g la ratte aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 el boter
  • 0.5 bosje peterselie

Gegratineerde broccoli

  • 1 broccoli
  • 30 g geraspte kaas
  • 2 el geschaafde amandelen

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
2