De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

jam-koekjes

Eenvoudige en leuke koekjes die je kunt vullen met je favoriete jam!

20 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Jam-koekjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Eenvoudige en leuke koekjes die je kunt vullen met je favoriete jam!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Meng de boter, suiker, ei en het zout in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 tot 60 minuten in de koelkast rusten. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht). 

Stap 3: 
Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht. Steek met een ronde steker koekjes van ongeveer 5 cm uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Stap 4: 
Steek uit de helft van de koekjes met een kleinere steker het midden eruit. Houd genoeg ruimte over bij de randen. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. 

Stap 5:
Doe de jam in een pannetje en verwarm kort. Smeer de jam op de ronde koekjes. Bestrooi de poedersuiker met een zeefje over de plakjes met het vormpje erin en leg deze op de ronde koekjes. Vul indien nodig eventueel wat extra jam in het gaatje. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker