Eenvoudige en leuke koekjes die je kunt vullen met je favoriete jam!

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

25
Porties

Harde-wenerdeeg

  • 100 g koude roomboter
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 ei
  • 150 g bloem

Vulling

  • 4 eetlepels jam naar keuze

Decoratie

  • 50 g poedersuiker

Extra nodig

  • keukenmachine met bisschopshaak of mixer
  • ronde steker (van 5 cm)
  • ronde steker (van ongeveer 3 cm)
  • kleine steker in een vormpje
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Stap 1: 
Meng de boter, suiker, ei en het zout in een keukenmachine of met een mixer. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 tot 60 minuten in de koelkast rusten. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht). 

Stap 3: 
Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht. Steek met een ronde steker koekjes van ongeveer 5 cm uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Stap 4: 
Steek uit de helft van de koekjes met een kleinere steker het midden eruit. Houd genoeg ruimte over bij de randen. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. 

Stap 5:
Doe de jam in een pannetje en verwarm kort. Smeer de jam op de ronde koekjes. Bestrooi de poedersuiker met een zeefje over de plakjes met het vormpje erin en leg deze op de ronde koekjes. Vul indien nodig eventueel wat extra jam in het gaatje. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

7
Jam-koekjes
Jam-koekjes 2