Deeg
Verwarm de melk tot handwarm en los de gist erin op. Meng de bloem met de semolina en het zout. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Meng daarin de melk en het ei met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bol, leg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk de plak met olijfolie. Prik het deeg in. Verdeel het komijnpoeder, ras el hanout, pompoenpitten, pijnboompitten en maanzaad in banen over het deeg. Pel de knoflook. Maal de knoflook en een flinke scheutje olijfolie fijn in het bakje van de staafmixer. Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Bestrooi met grof zeezout. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Gemarineerde dipkip
Snijd de kippendijen en de kipfilet in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui. Meng de kip in een kom met de ui, kaneel- en komijnpoeder en een scheutje olie. Dek af met plasticfolie en laat de kip circa 30 minuten in de koelkast marineren. Rijg de kip aan spiesen.
Hummus
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Pureer de kikkererwten met knoflook, tahini, komijnpoeder, citroensap, een beetje zout, olie en de yoghurt in de keukenmachine.
Bietensalade
Snijd bietjes in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Pluk en hak de koriander. Meng de bosui met de koriander, yoghurt en mayonaise door de bieten.
Opmaak
Verwarm een grillpan voor. Gril de kipspiesen om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de bietensalade aan 1 kant van de schaal en giet aan de andere kant de hummus. Snijd het brood in repen en steek in de trifle. Steek de kipdips in de trifle.
Pluk de little gem. Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pluk de koriander. Snijd de citroen in plakjes. Garneer de trifle ermee.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties