De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hummustrifle met dipbrood en dipkip

90 min kooktijd
Hummustrifle met dipbrood en dipkip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de melk tot handwarm en los de gist erin op. Meng de bloem met de semolina en het zout. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Meng daarin de melk en het ei met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bol, leg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Rol het deeg uit tot een rechthoek en bestrijk de plak met olijfolie. Prik het deeg in. Verdeel het komijnpoeder, ras el hanout, pompoenpitten, pijnboompitten en maanzaad in banen over het deeg. Pel de knoflook. Maal de knoflook en een flinke scheutje olijfolie fijn in het bakje van de staafmixer. Bestrijk het deeg met de knoflookolie. Bestrooi met grof zeezout. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Gemarineerde dipkip
Snijd de kippendijen en de kipfilet in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui. Meng de kip in een kom met de ui, kaneel- en komijnpoeder en een scheutje olie. Dek af met plasticfolie en laat de kip circa 30 minuten in de koelkast marineren. Rijg de kip aan spiesen.

Hummus
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snijd de knoflook. Pureer de kikkererwten met knoflook, tahini, komijnpoeder, citroensap, een beetje zout, olie en de yoghurt in de keukenmachine.

Bietensalade
Snijd bietjes in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Pluk en hak de koriander. Meng de bosui met de koriander, yoghurt en mayonaise door de bieten.

Opmaak
Verwarm een grillpan voor. Gril de kipspiesen om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de bietensalade aan 1 kant van de schaal en giet aan de andere kant de hummus. Snijd het brood in repen en steek in de trifle. Steek de kipdips in de trifle. Pluk de little gem. Snijd de komkommer in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Pluk de koriander. Snijd de citroen in plakjes. Garneer de trifle ermee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker