De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde kip met grapefruitsalade

30 min kooktijd
Gegrilde kip met grapefruitsalade

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Snijd de schil van de grapefruits en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de overgebleven grapefruit. Snijd de kip in dunne plakken en lege deze in het grapefruitsap. Laat circa 10 minuten, afgedekt in de koelkast, marineren.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de mosterd met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.

Pluk de Romeinse sla en meng samen met de rucola en de partjes grapefruit door de dressing.

Haal de kip uit het grapefruitsap, dep droog met keukenpapier en gril om en om gaar.

Verdeel de salade over borden en leg er de kip op. Bestrooi met de amandelen. 

TIP: je kunt de kip natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker