De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

apfelstrudel met ijs

Verwarm de oven op 200 °C. Schil en snijd de appels in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Meng in een kom de appels met het citroensap, kaneelpoeder, rozijnen, bruine suiker en ontbijtkoek.

60 MIN
Apfelstrudel

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 °C.
Schil en snijd de appels in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Meng in een kom de appels met het citroensap, kaneelpoeder, rozijnen, bruine suiker en ontbijtkoek.
Bestrijk een vel filodeeg met olie, leg hierop een nieuw vel en bestrijk deze ook met olie. Ga zo door totdat er vier vellen bovenop elkaar liggen. Verdeel de helft van het appelmengsel over het filodeeg. Laat 4 cm van de randen vrij. Bestrijk het uiteinde van de lange zijde met eigeel. Rol het filodeeg voorzichtig op en druk goed aan achter de vulling. 
Bestrijk de binnenkant van de uiteindes  met eigeel en vouw beide kanten dicht. Bestrijk de bovenkant van de apfelstrudel in met eigeel. 
Herhaal dit met het resterende filodeeg en appelmengsel.
Bak de apfelstrudels op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. 
Snijd de apfelstrudels in stukken en serveer met vanille ijs

Tip: Filodeeg droogt snel uit. Laat daarom het filodeeg in de verpakking of onder een vochtige theedoek ontdooien.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker