Corria Houthuizen

Ingredienten

4
Personen

Alcoholvrije glühwein

  • 1 sinaasappel
  • 0.5 l rode druivensap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Winters stoofpeertjescocktail

  • 6 gestoofde peren
  • 200 ml tequila
  • 2 sinaasappels
  • 2 limoenen
  • 8 ijsblokjes

Extra nodig

  • cocktailshaker

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Alcoholvrije glühwein (gloeiwijn)

Snijd de sinaasappel in partjes. Breng de druivensap, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels, nootmuskaat en de sinaasappelpartjes aan de kook. Schenk de glühwein in glazen.

Winters stoofpeertjescocktail

Zet de peren tenminste 48 uur in de tequila. De tequila zal de kleur opnemen van de peren. Schenk de tequila in de cocktailshaker. Pers de limoenen en sinaasappels uit en voeg het sap en de ijsblokjes toe aan de tequila. Mix dit goed door en schenk de cocktail door een zeef in glazen. Snijd stukjes van de limoenen en de sinaasappels en garneer de cocktailglazen ermee.

Tip: als je geen tequila wilt gebruiken, gebruik dan het kookvocht van de stoofpeertjes.

Zelf stoofpeertjes maken:

6 stoofperen, gieser wildeman
800 ml rode port
300 g suiker
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 kruidnagels

Bereiding

Schil de peren en kook de peren op laag vuur circa 2 uur in port, suiker, kaneel, steranijs en kruidnagel. Laat afkoelen in het vocht.

Wil je bijzondere stoofperen maken? Klik hier voor het recept.

Geef je waardering

116
Alcoholvrije glühwein en winters stoofpeertjescocktail