Het is lastig om krokante koekjes ook echt krokant te houden en zachte koekjes zacht te houden. Als je je koekjes langdurig wil bewaren is de vriezer de beste oplossing. Stevige koekjes moet je dan in diepvrieszakjes verpakken, terwijl zachte koekjes juist beter in een doos verpakt kunnen worden. Zorg hierbij dat de koekjes luchtdicht zijn verpakt. Op deze manier kun je je koekjes rond de 3 maanden bewaren.

Zachte koekjes bewaren

Zachte koeken moet je uiteraard los bewaren van knapperige koeken. Verder doe je er goed aan om koekjes met een sterke geur (zoals bijvoorbeeld lavendelkoekjes) apart op te slaan.  Berg de koekjes vervolgens op in een luchtdichte container, maar leg eerst een witte boterham in de container. De witte boterham heeft namelijk een absorberende functie en voorkomt dat de koekjes oud worden. Daarnaast geven witte boterhammen het minste smaak af aan de koekjes.

Lees ook: Koekjes bakken en decoreren >

Knapperige koekjes bewaren

Knapperige koekjes kun je het beste opbergen in een metalen doos. Zo krijgen de koekjes lucht en kan ook vocht ontsnappen. Als je een bakje rijst in de trommel zet, kan deze ook extra vocht opnemen en blijven je koekjes langer goed en knapperig. Het leggen van bakpapier tussen de koekjes kan ook effect hebben.