,,Je zou in theorie de bananenschil kunnen eten. Dit is heel erg gezond. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium'', vertelt Elferink. De smaak is echter niet voor iedereen weggelegd. ,,Het is erg bitter en het heeft een heel stroef mondgevoel alsof je een hele zware rode wijn drinkt zonder dat je daar iets vettigs bij eet.'' 

Gebruikelijk in andere landen

Toch is het eten van de bananenschil sommige delen van de wereld meer regel dan uitzondering. Zo worden bananenschillen in Azië vaak gekookt of gefrituurd voordat ze worden opgegeten, maar je kunt ze ook verwerken in een smoothie. Ook leuk: vegan 'bacon' maken door de bananenschil eerst te marineren in sojasaus en daarna krokant te bakken.

Andere toepassingen

Als het eten van bananenschillen je toch iets te ver gaat, kun je de schillen ook nog anders gebruiken. Zo kun je ze toevoegen aan je compost. Het kalium en fosfor dat in de bananen zit, draagt eraan bij dat je planten beter groeien.