Gi-ga-groenten zijn gezond

Feit: groenten zijn gezond. Ze geven een verzadigd gevoel en leveren maar weinig calorieën. Een gezonde keuze wanneer je op je gewicht let. Groentechips lijken een uitkomst te bieden wanneer je toch wilt snacken. Helaas verliezen de groenten door het frituurproces veel water en nemen vet op. Dus terwijl de verpakking doet vermoeden alsof je op een stuk wortel aan het knabbelen bent werk je ondertussen een bonk zout en olie naar binnen. 

Wat zit er in?

Hoewel groentechips nét iets minder calorieën bevatten (+/- 450 per 100 gram ten opzichte van de 550 per 100 gram in ‘naturel’ chips) bevatten ze net zo veel vet, bijna een derde. Ook de vitaminen gaan voor een groot deel verloren door het frituren en is er zout aan toegevoegd. Groentechips scoort laag op het aantal vezels per 100 gram in vergelijking met verse groenten en het suikergehalte is dan weer hoger.

Imagoprobleem

Al met al is het gezonde imago van groentechips behoorlijk onterecht. Het is belangrijk om te eten waar je zin in hebt, maar je daarin niet te laten misleiden door wat verpakkingen pretenderen. We willen daarom niet stellen dat groentechips per definitie ongezond is, maar veel gezonder dan aardappelchips is het in ieder geval niet. Wel erg lekker ;)