Giovanna woont in Modica, een stad in het zuiden van Sicilië. Deze prachtige stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Giovanna maakt haar ravioli met een bolognesesaus. Dit is een ragú gemaakt op basis van verschillende soorten varkensvlees en tomatenpuree.

Het deeg

Giovanna laat op haar leeftijd zien dat je voor het maken van pasta geen machine nodig hebt. Hiervoor gebruikt ze 400 gram semolinabloem en 5 eieren. De eieren kun je eventueel vervangen voor 200 g water - of een verdeling tussen beiden. Ze maakt een berg met bloem, maakt daarin een kuil en doet daarin de eieren. Met een vork maakt ze de eieren kapot, en mengt alles voorzichtig door elkaar. Dit kneed ze uiteindelijk tot een stevig deeg. 

Uitrollen zonder pastamachine

Een pastamachine zorgt ervoor dat het deeg overal dezelfde dikte heeft. Om dit na te bootsen draait Giovanna het deeg contant tijdens het uitrollen waardoor er een gelijke dikte ontstaat. Met de hulp van een klein deegwieltje snijdt ze het uitgerolde deeg in stukken die ze vervolgens vult met ricotta.

Zien hoe nonna Giovanna het gerecht maakt? Bekijk dan onderstaande video.