Tamagoyaki

Tamago is luchtig, licht-gezoet en bestaat uit verschillende opgerolde dunne eierlagen wat het een bijzondere smaak geeft. Het maken van een tamago is een ware Japanse kunstvorm: het vergt wat oefening om het eimengsel in de pan te verdelen en op te rollen.

De échte tamagoyaki wordt gemaakt met o.a. zoete rijstwijn, sojasaus en dashi (boullion) en wordt in een traditionele vierkante koperen pan gebakken. Echter kun je het ook gewoon thuis proberen met een ronde pan en kruiden naar keuze.

Zelf proberen?

Dat horen we graag! Een traditionele tamagoyaki bevat naast geklutste eieren, mirin, dashi en sojasaus. Hier vindt je een traditioneel recept. Mocht je dit niet in het keukenkastje hebben staan kun je uiteraard kruiden (en eventueel melk) naar keuze toevoegen voor een huis-tuin-en-keuken-tamagoyaki. Ingrediënten check? Dan kunnen we aan de slag.

Kluts de eieren lichtjes en voeg kruiden naar keuze toe. Je wilt niet dat er luchtbellen ontstaan. Verwarm ondertussen je pan. Giet een deel van het  eiermengsel in de pan en rol op. Schuif het opgerolde omelet naar de hoek en giet weer een klein beetje van het eimengsel in de pan. Herhaal totdat al je eimengsel op is. 

In de video hieronder zie je hoe je 'm maakt in een vierkante én een ronde pan.

Benieuwd naar een andere soort omelet?
Probeer dan deze bijzondere techniek