In één keer alle ingrediënten mixen, in één keer in de oven et voilá: een heuse taart inclusief knapperige bodem. Zo hoef je de lagen dus niet apart te maken wat scheelt in tijd, spullen, afwas, bloed, zweet en tranen.
Taart uit de blender, ja?
Jep. Blijkbaar is het een ding! Hoe het werkt: je mengt alle ingrediënten in de kom van de blender, mixt het geheel en giet het in een bakvorm. Laat het taartbeslag nu 10 minuten rusten zodat het zich kan 'splitsen'. Zet de bakvorm in de oven en hier gebeurt de rest. Door de hitte van de oven creëer je, zonder vooraf lagen te maken, alsnog een zachte bovenkant en knapperige onderkant. Extra tip: voor een éxtra duidelijke scheiding tussen de vulling en bodem kun je het beste (half)volkorenmeel gebruiken.
In het boek 'Taarten uit de Blender' van Steven Sanders en Sabrina Crijns staan taarten die volgens bovenstaande methode bereid worden. Zelf proberen? Wij delen hun recept voor een wittechocoladetaart met framboos:
Recept: wittechocoladetaart met frambozen uit de blender