In één keer alle ingrediënten mixen, in één keer in de oven et voilá: een heuse taart inclusief knapperige bodem. Zo hoef je de lagen dus niet apart te maken wat scheelt in tijd, spullen, afwas, bloed, zweet en tranen.

Taart uit de blender, ja?

Jep. Blijkbaar is het een ding! Hoe het werkt: je mengt alle ingrediënten in de kom van de blender, mixt het geheel en giet het in een bakvorm. Laat het taartbeslag nu 10 minuten rusten zodat het zich kan 'splitsen'. Zet de bakvorm in de oven en hier gebeurt de rest. Door de hitte van de oven creëer je, zonder vooraf lagen te maken, alsnog een zachte bovenkant en knapperige onderkant. Extra tip: voor een éxtra duidelijke scheiding tussen de vulling en bodem kun je het beste (half)volkorenmeel gebruiken. 

In het boek 'Taarten uit de Blender' van Steven Sanders en Sabrina Crijns staan taarten die volgens bovenstaande methode bereid worden. Zelf proberen? Wij delen hun recept voor een wittechocoladetaart met framboos: 

Recept: wittechocoladetaart met frambozen uit de blender

 

Aantal personen: 6
Bereiding: 10 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten

Beslag
150 gr suiker
60 g lauwwarme gesmolten boter
90 g volkorenmeel 150 g amandelpoeder 4 eieren
500 ml koude melk
1 tl vanille­extract

Afwerking & opmaak
100 gr witte chocolade, in stukjes
500 gr frambozen
50 gr witte chocolade

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten van het beslag in de aangegeven volgorde in de beker van de blender. Mix alles tot een glad beslag.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schenk het beslag in een taart­ vorm en laat 10 minuten rusten. Verdeel de stukjes chocolade en 400 g frambozen over het beslag. Bak de taart 30 minuten in de oven.
  3. Smelt vlak voor het eind van de baktijd voor de garnering de witte chocolade au bain­-marie.
  4. Haal de taart uit de oven. Trek er met een lepeltje strepen witte chocolade over en garneer met frambozen.