Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

,,Ik heb dit vandaag pas ontdekt’’, schrijft voedingsdeskundige Jacqui Bain bij haar TikTok-video, met een ‘shock’ emoji erachteraan. In de video demonstreert ze hoe ze met een metalen vleespen een diep gat in het uiteinde van een citroen maakt en daarna met veel gemak het sap uit de vrucht kan persen. Er zitten vele voordelen aan deze hack: je hoeft geen citroenpers in huis te halen, moet geen pitjes opvangen, eindigt niet met een rommeltje en kan een half uitgeperste citroen achteraf makkelijk bewaren in de koelkast. 

De video waarin ze het trucje demonstreert heeft ondertussen bijna 45 duizend views en gaat nu de hele wereld rond. Veel TikTok-gebruikers zijn zelf al met een stok en citroen aan de slag gegaan en reageren verbaasd: het werkt echt. En goed. Vergeet alleen niet even met de citroen te rollen voor je erin gaat prikken, zodat het sap beter vloeit. 

Kleine tip: als je geen vleespen hebt, werkt een eetstokje, een schroevendraaier (ja, sommige internetgebruikers zijn heel creatief) of een ander puntig voorwerp even goed. En kleine kanttekening: met sinaasappels en limoenen lijkt het trucje niet te werken. Sinaasappels zijn te zacht om er voor het uitknijpen voldoende kracht op te kunnen zetten en limoenen dan weer te hard.