Volgens de studie, gepubliceerd in British Journal of Nutrition, zijn proteïnerijke snacks juist een verstandige keuze als avondsnack. Het was al bekend dat eiwitten in supplementen een positief effect kunnen hebben op de metabolisme en spierherstel, maar het was niet bekend of hetzelfde gold voor eiwitten in gewone voedingsmiddelen. Tot dit onderzoek.

Versnelde metabolisme

Voor het onderzoek werden 10 jonge vrouwen van in de 20 gevolgd en aten ze een half uur voor het slapen gaan en 2 uur na hun avondeten, 30 gram Hüttenkäse. De volgende dag werden de vrouwen tussen 5 en 8 uur wakker en werd meteen hun energieverbranding gecontroleerd. Uit deze metingen bleek dat de metabolisme was versneld en ook het herstel van spieren was bevorderd. Het is nog onbekend wat de consumptie van Hüttenkäse voor het slapengaan bij mannen doet.

Lees ook: Wetenschap: "Dit is waarom koriander voor sommigen naar zeep smaakt" >

Professor Michael Ormsbee leidde het onderzoek en hoewel hij aangeeft dat het erg kleinschalig is, ziet hij dit onderzoek als een stap in de goede richting. Ormsbee hoopt dan ook dat de gezondheidseffecten van eten voor het slapengaan verder worden onderzocht, want wie wil nou niet slapend afvallen?!