2,50 dollar. Dat is de prijs die je betaalde voor de Michelin-bekroonde noedels met kip en sojasaus. Veruit de goedkoopste sterrenmaaltijd ter wereld. Met dikke rijen, die zich ruim voor openingstijd vormde, als gevolg. En wat doe je bij zo'n succes-formule? Dan breid je uit. De beroemde eetkraam werd via franchise-ondernemingen uitgebreid naar verschillende landen. 

Soy sauce chicken and noodle

Het simpele, maar beroemde gerecht 'soy sauce chicken and noodle' bestaat uit eiernoedels met zoete, geroosterde kip in een marinade van sojasaus en groenten. Hieronder zie je een foto van het gerecht. 

Verlies van de ster

Volgens velen ging de expansie ten koste van de kwaliteit van het eten. In de nieuwe Michelin-gids die vorige week verscheen in Singapore stond de eetkraam van Chefkok Chan Hong Meng dan ook niet meer vermeld. Volgens culinair expert KF Seetoh is dat terecht. ,,Ik denk dat Michelin terecht heeft vastgehouden aan zijn principes en de waardigheid van zijn sterren heeft beschermd,” vertelt hij tegen het Amerikaanse CNN.

Of Chefkok Chan Hong Meng iets zal merken van het verlies van de ster is nog maar de vraag. Michelin bleef overigens wel positief over de chef en diens gerechten.