Huevos rancheros, letterlijk vertaalt 'eieren in boerderijstijl', is een stevig ontbijtgerecht. Het komt oorspronkelijk uit Noord-Mexico. Daar wordt het traditioneel als tweede ontbijt geserveerd na een ochtend hard werken op de boerderij. Niet veel later werd het opgepikt in de VS.

Wat zijn huevos rancheros?

Het gerecht bestaat uit gebakken eieren, maistortilla's, bijbehorende salsa ranchera en pico de gallo. Vaak worden er, geheel in Mexicaanse stijl, bonen en limoen toegevoegd. Soms kaas. 

Inmiddels bestaan er meerdere variaties op huevos rancheros. Zo heb je ook huevos divorciados (gescheiden eieren). waarbij het éne ei met een rode en de andere ei met een groene salsa wordt geserveerd.

Bereiding

Voor de échte variant worden (zelfgemaakte) maistortilla's gebruikt. Deze zijn in Nederland moeilijker te verkrijgen. In onderstaand recept leggen 24Kitchen-chefs Jasper en Marius uit hoe je ze stap-voor-stap maakt.