Youtuber Kate plaatste eind januari een simpel recept voor crème caramel op haar kanaal. Ze belooft een simpel recept met weinig ingrediënten zónder oven. Inmiddels is de video 17,5(!) miljoen keer bekeken en de reacties zijn lovend. 

De bereiding

Voor de pudding gebruikt Kate 3 ingrediënten: boter, bloem, suiker en melk. De boter smelt ze in de pan, hier voegt ze de bloem aan toe en mixt tot een roux. Hier voegt ze beetje bij beetje de melk en suiker aan toe totdat zich er een dikke pudding vormt. Deze laat ze 30 minuten opstijven in een schaal.

Ondertussen bereid ze de karamellaag: ze smelt suiker in de pan. Hier voegt ze maizena opgelost in water aan toe en mixt ze tot een romige karamelsaus. Dit giet ze over de pudding en laat het geheel 30 minuten afkoelen in de koelkast. Hierna is de crème caramel klaar om op te eten!

Zelf maken? In de video hieronder wordt het recept stap-voor-stap uitlegegd.