Voor het onderzoek werden 12 mannen onderworpen aan 3 verschillende testrondes, willekeurig verspreid over een aantal dagen. Een testronde bestond uit ontbijt en rust, wat inhoudt dat de mannen pap met melk als ontbijt kregen en 3 uur moesten rusten.
Voor een andere testronde kregen de mannen wederom pap met melk als ontbijt, maar nu moesten ze 2 uur rust houden en vervolgens 1 uur lang fietsen.
Voor de laatste testronde werd de mannen gevraagd om 2 uur te rusten en daarna 1 uur te fietsen, zonder ontbijt te hebben genuttigd.

Lees ook: 3 redenen waarom je gewicht voortdurend schommelt >

Wat is het resultaat?

De onderzoekers bekeken na elke testronde de bloedsuikerspiegels en de hoeveelheid spierglycogeen. Aan de hand van deze testen concludeerden zij dat het eten vóór het sporten ervoor zorgt dat je spijsvertering na de training wordt gestimuleerd en ook je stofwisseling versnelt. Volgens hoofdonderzoeker Javier Gonzalez is dit de eerste studie die onderzoekt hoe ons lichaam reageert op ontbijt vóór het sporten. De onderzoeker geeft verder aan dat meer onderzoek nodig is naar de langetermijneffecten en dat ook grotere steekproeven moeten worden uitgevoerd om de bevindingen te onderschrijven.