Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Nog even wachten op Hollandse Nieuwe
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Nog even wachten op Hollandse Nieuwe

Nieuws
Nog even wachten op Hollandse Nieuwe

Het haringseizoen start dit jaar twee weken later dan gepland. De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt plaats op 19 juni in plaats van 5 juni. Dat heeft het Visbureau woensdagmiddag bekend gemaakt. De haringgroothandel heeft hiertoe in overleg met de visdetailhandel en de aanvoerders besloten. De haring die tot nu toe is gevangen is nog niet van de juiste kwaliteit om tot Hollandse Nieuwe verwerkt te worden. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum voortgang kan vinden. Eerder gebeurde dit al in 2006.

Plankton
Het slechte weer van de afgelopen weken is de boosdoener. Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton (het voedsel voor de haring) zich laat ontwikkeld. Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet.

Haringparty’s
Het uitstel van het haringseizoen heeft grote gevolgen voor tal van evenementen die al gepland staan. Diverse haringparty’s zullen de datum aanpassen en na de veiling van het eerste vaatje volgen. Vanwege de grote omvang en praktische redenen zal Vlaggetjesdag Scheveningen wel doorgang hebben op zaterdag 8 juni. Ook de haringparty van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gaat op 13 juni gewoon door. "In 2006 hadden we hetzelfde probleem, toen hebben we het met oude haring gedaan’, zegt woordvoerster Miranda Boer. ‘Die smaakt er niet minder om."

 

Bekijk alle recepten met haring.

Nog even wachten op Hollandse Nieuwe

Ook interessant

  • Hazelnoot-nougatine viennetta

    Viennetta is een klassieker onder de desserts. Als je bent opgegroeid in de jaren '90, dan is de kans groot dat je deze ijstaart kent.

    voorbereidingstijd 60 min
    wachttijd 400 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Eendenborstfilet met sinaasappelsaus

    Eendenborstfilet bakken: klinkt moeilijk, is het niet. De truc? Eendenborst insnijden en een koude pan gebruiken. De rest lees je in dit recept van Rudolph.

    voorbereidingstijd 25 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Bruine bonensoep

    Zin in een Hollandse bruine bonensoep? Dit recept voor een snelle bruine bonensoep is ideaal om op te warmen tijdens de koude(re) dagen.

    voorbereidingstijd 25 min
    average score: 4,4

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  2. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  3. Hier moet je eten in Graz
  4. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  5. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  6. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  7. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  8. Hugo ontdekt de Ierse dans
  9. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  10. Zo leef je authentiek in Dingle
  11. Zo leef je als een echte Dubliner
  12. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  13. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  14. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  15. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  16. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  17. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  18. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  19. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  20. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 07:05 - 07:20
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  2. 07:20 - 07:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  3. 07:40 - 07:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  4. 07:55 - 08:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  5. 08:30 - 08:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  6. 08:55 - 09:25
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  7. 09:25 - 10:00
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  8. 10:00 - 10:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  9. 10:30 - 11:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  10. 11:00 - 12:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  11. 12:00 - 13:10
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  12. 13:10 - 14:05
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  13. 14:05 - 14:40
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  14. 14:40 - 14:55
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  15. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  16. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  17. 16:00 - 16:35
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  18. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  19. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  20. 17:25 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  21. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  22. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  23. 19:00 - 20:00
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  24. 20:00 - 21:00
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  25. 21:00 - 22:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  26. 22:00 - 22:30
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  27. 22:30 - 23:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  28. 23:00 - 23:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  29. 23:25 - 23:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  30. 23:55 - 00:25
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  31. 00:25 - 01:30
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  32. 01:30 - 02:25
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  33. 02:25 - 03:10
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  34. 03:10 - 03:35
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  35. 03:35 - 04:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  36. 04:00 - 04:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  37. 04:25 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  38. 04:50 - 05:20
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  39. 05:20 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  40. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  41. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  42. 22:35 - 23:10
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  43. 23:10 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  44. 23:30 - 00:00
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C