Overslaan en naar de inhoud gaan
Home
Search icon

Hoofdnavigatie

  • Recepten
  • Populair
  • Thema's

Mijn account

  • Ik heb een account
    Inloggen
  • Maak een account aan om recepten te bewaren
    Inschrijven
Nieuws

Nog even wachten op Hollandse Nieuwe

Nog even wachten op Hollandse Nieuwe

Het haringseizoen start dit jaar twee weken later dan gepland. De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt plaats op 19 juni in plaats van 5 juni. Dat heeft het Visbureau woensdagmiddag bekend gemaakt. De haringgroothandel heeft hiertoe in overleg met de visdetailhandel en de aanvoerders besloten. De haring die tot nu toe is gevangen is nog niet van de juiste kwaliteit om tot Hollandse Nieuwe verwerkt te worden. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis dat de veiling van het eerste vaatje niet op de geplande datum voortgang kan vinden. Eerder gebeurde dit al in 2006.

Plankton
Het slechte weer van de afgelopen weken is de boosdoener. Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton (het voedsel voor de haring) zich laat ontwikkeld. Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft. Gelukkig zijn de vooruitzichten positief. De haringen die tot nu toe zijn gevangen hebben wel voldoende voedsel in hun maag, maar dit is nog niet omgezet in vet.

Haringparty’s
Het uitstel van het haringseizoen heeft grote gevolgen voor tal van evenementen die al gepland staan. Diverse haringparty’s zullen de datum aanpassen en na de veiling van het eerste vaatje volgen. Vanwege de grote omvang en praktische redenen zal Vlaggetjesdag Scheveningen wel doorgang hebben op zaterdag 8 juni. Ook de haringparty van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gaat op 13 juni gewoon door. "In 2006 hadden we hetzelfde probleem, toen hebben we het met oude haring gedaan’, zegt woordvoerster Miranda Boer. ‘Die smaakt er niet minder om."

 

Bekijk alle recepten met haring.

Gerelateerde items

  1. Geniet nog even van de Hollandse asperge
    Nieuws

    Geniet nog even van de Hollandse asperge

  2. Hollandse Nieuwe
    Kooktips

    Tijd voor Hollandse Nieuwe

  1. Miljuschka in Japan: nieuw op 24Kitchen!
  2. Problemen bij grootste Nutella-fabriek ter wereld
  3. Surimi is niet wat je denkt dat het is
  4. Deze producten zijn (bijna) oneindig houdbaar
  5. Laat deze drankjes staan als je last van je maag of darmen hebt
  6. Zo bereken je hoeveel calorieën je het beste eet om af te vallen
  7. Onweerstaanbare trek in zoet en zout? Dit is waarom
  8. Leuk nieuws voor de snertliefhebbers onder ons
  9. Met deze truc wordt je vlees nog malser
  10. Getest: dit zijn de lekkerste chocoladerepen met een aparte smaak
  11. Deze Nederlandse restaurants serveren een 'sterwaardig' menu onder 37 euro
  12. Waarom is de vegetarische rookworst zoveel duurder?
  13. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  14. Schrikwekkende resultaten uit onderzoek naar 25 soorten chocopasta
  15. Dit wordt toegevoegd aan 'culinair' vlees
  16. Eerste hulp bij een verbrande mond
  17. Is dit dé Nederlandse winterfriet?
  18. Jouw beste recept als officieel 24Kitchen-recept? Het kan!
  19. Wordt deze snack dé carnavals-hit?
  20. TUI geeft een culinaire reis voor twee weg!
Logo 24Kitchen

Footer mobiel

  • Contact
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyvoorwaarden

Footer navigatie

  • Receptenzoeker
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacybeleid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube