Soms bizar, soms levensgevaarlijk, maar altijd tot in perfectie

Japan is een land met prachtige natuur en een rijke cultuur, maar Miljuschka bezoekt het land vooral vanwege de beroemde Japanse keuken waarin wordt gestreefd naar perfectie. Of het nu gaat om de ingrediënten, de bereidingstechnieken of het keukengerei: in de Japanse eetcultuur moet alles van de allerhoogste kwaliteit zijn.

In elke aflevering staan twee verschillende gerechten of producten centraal en maakt Miljuschka kennis met de beste chefs en ingrediënten om de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen. Met bizarre en soms zelfs levensgevaarlijke ervaringen tot gevolg. Miljuschka: "Ik heb inktvis gegeten die zó vers is dat de tentakels zich vastzuigen in mijn mond, een waanzinnige en bizarre sensatie. En ik speel Russisch roulette met vis, door het eten van de levensgevaarlijke kogelvis die bij een verkeerde bereiding dodelijk is."

Een onvergetelijke culinaire reis, kriskras door Japan

Miljuschka reist kriskras door Japan en leert alles over de beste sojasaus, sushi, tempura, wasabi, ramen en saké. Miljuschka: “De passie voor eten in Japan, de mensen, cultuur en het continue streven naar perfectie in de keuken hebben grote indruk op me gemaakt. Op 1000 meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het prachtige uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en natuurlijk vanwege mijn hoogtevrees. Het was onvergetelijk”.

'Miljuschka in Japan’ is vanaf 25 februari iedere maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen en telt zeven afleveringen.

Miniatuurvoorbeeld