Het opwarmen van eten in de magnetron levert soms wat troep op. Spetters op de wanden en een plakkerig draaiplateau komen dan ook weleens voor. Het lijkt veel werk om dit schoon te maken, maar met een magnetronbestendig bakje, een schoonmaakdoek en 1 citroen of azijn is het klusje al geklaard.

Makkelijk en snel

Voordat je begint kun je nog meer werk besparen. Controleer namelijk eerst even of het draaiplateau in de afwasmachine kan. Dit is te vinden in de handleiding en kan ertoe leiden dat je minder hoeft schoon te maken. Vul vervolgens het magnetronbestendige bakje met water en enkele eetlepels azijn of pers de citroen in het water uit en voeg de halve citroenen hieraan toe. Laat de magnetron nu op de hoogste stand tussen de 5 en 10 minuten draaien.

Lees ook: Dit is de meest vieze plek in je koelkast >

Het mengsel zal in die tijd gaan stomen en daardoor weekt het vuil in de magnetron los. Open de magnetron na enkele minuten en haal het bakje en het draaiplateau eruit (let op: ze zijn heel heet!). Maak het draaiplateau schoon en nu kun je ook heel gemakkelijk de binnenkant schoonmaken. Wrijf met een schone doek over het vuil en klaar is Kees!