Vegetarische kaas

Kaas is toch altijd vegetarisch, horen we je denken. Ja, en nee. Reguliere kazen bevatten vaak dierlijk stremsel afkomstig uit de maag van kalveren. Stremsel is een complex enzym dat ervoor zorgt dat kaas zijn vaste structuur krijgt. 

Maaslander heeft besloten om vanaf deze week het dierlijk stremsel te vervangen voor microbieel stremsel. Met deze aanpassingen speelt de kaasproducent in op een groeiende vraag naar vegetarische producten bij de consument. 

Recyclebaar

Maaslander introduceert naast hun volledig vegetarische kaas nog iets nieuws; hun verpakking. Deze is vanaf nu volledig recyclebaar. Hiermee is Maaslander als eerste binnen de kaascategorie. Hiermee houden ze extra rekening met het milieu.

Het bedrijf heeft als doel om in 2036 hun consumenten te laten genieten van 100 procent klimaatneutrale-kaas. Hierin zegt het bedrijf trouw te blijven aan hun missie: nummer één blijven als het gaat om smaak en kwaliteit.