Dit keer is het Jeroen Tijl, eigenaar van snackbar de Kruik in Middelharnis, de bedenker. Speciaal voor Sinterklaas maakte hij de kruidnotenkroket. De zoete snack ligt sinds deze maand in de winkel en de verkoop gaat goed. Jeroen vertelt in een interview met het AD dat hij er zo'n 30 per dag verkoopt.

Creatief in coronatijd

Jeroen van Tijl heeft een cafetaria met veel huisgemaakte snacks. Door de coronacrisis besloot hij zijn creativiteit te testen en een aantal nieuwe varianten te bedenken. Zo bedacht hij de champignonkroket en even later dus ook de kruidnotenkroket. Deze laatste is een zoete variant met pepernoten-karamelvulling. Het jasje van de kroket is wel hetzelfde.

Met een frietje?

Nu volgt de belangrijkste vraag: kunnen we 'm dippen in mayonaise? Volgers kenners is-ie niet geschikt als snack naast de friet. We moeten daarentegen eerder zien als snack voor bij de koffie. Of 'm dippen in karamel of chocolade. Jeroen zal de kroket tot 5 december 2020 verkopen. Hij geeft aan dat er een kans is dat de kroket landelijk wordt uitgerold.