De krokodel ontstond tijdens de Frikandel Disco, een evenement georganiseerd door Freek en Jeroen in Amsterdam. Beckers was de hoofdsponsor van het evenement en direct razend enthousiast over de nieuwe snack.

Bredaas product

De snackgigant besloot de krokodel (voorheen krodel) op grote schaal te produceren en niet veel later lag het in de supermarkt. In de horeca vond het product ook gretig aftrek. Vooral in Breda. ,,Het is een Bredaas product, daar zijn de Bredanaren trots op''. 

Smaak

Hoe zoiets smaakt? ,,Het is gewoon een gouden combinatie. Hij is wat pittig. In de frikandellenragout zitten stukjes frikandel, die proef je goed. Mensen vinden hem lekker”, vertellen de geestelijk vaders in een interview in het Brabants Dagblad.

Comeback

Ondanks de vliegende start liep de hype na de lancering ten einde. Nadat Beckers het promotiebudget terugschroefde liep het productievolume ook terug. De krokodel werd uiteindelijk uit de schappen gehaald.

Daar gaat nu verandering in komen volgens de eigenaren. ,,We zijn nu met een kleinere producent bezig om hem in eigen beheer op de markt te brengen. We willen de goede smaak weer maken, hem op een ambachtelijke manier maken. We gaan er nu wat gedegener in dan vorige keer.''