Knoflook pellen

Je hebt nodig: een breed mes, een snijplank en een vuist. Leg een knoflook op een snijplank, leg je mes hier dwars bovenop en sla met je vuist op het mes. Je tikt de knoflook nu zonder gedoe uit zijn schil.

Veel knoflook pellen

Heb je heel veel knoflook te pellen? Stop dan de hele rits dan in een pot en schud. Wees niet te lief! Met een beetje kracht vallen de velletjes er vanzelf af.

Dan blijft alleen nog de slechte adem over, toch? Gelukkig hebben we daar ook nog wel een aantal goede tips voor:

Deze producten helpen tegen een knoflookgeur

  • Een vers appeltje eten als toetje helpt bij het afbreken van het knoflookgas. Dat betekent minder knoflookgeur en dat is wat we willen.
  • Druppel wat citroensap in een glas water, voor tijdens of vlak na het eten.
  • Een kopje muntthee drinken na het eten helpt volgens onderzoek beter dan pepermunt of kauwgom.
  • Spinazie is niet echt iets wat je eet ná de maaltijd, maar als het helpt tegen de knoflookgeur... willen we het graag proberen!
  • Ook volle melk helpt bij het neutraliseren van de zwavelgassen. Let op: dit moet je wel drinken vóór het eten van knoflook, erna heeft geen zin.
  • Altijd fijn: een glas rode wijn bij een gerecht met knoflook schijnt ook te helpen. Goed excuus dus om die fles open te trekken.
  • Misschien heb je deze oplossing wel vaker voorbij horen komen: eet peterselie. Maar dan wel de steeltjes.

Maar... Voorkomen is beter dan genezen. Daarom tenslotte deze twee handige tips

  • Het binnenste stukje van de knoflook bevat de meeste zwavelverbindingen die voor de zwavelgassen zorgen. Dit stukje kan je dus het beste niet opeten. Scheelt al een hoop narigheid.
  • Kies voor verse knoflook in plaats van gedroogde. Hiermee voorkom je de knoflookgeur niet, maar een beetje minder is 'ie wel. En alle kleine beetjes helpen.