Bij fastfoodketen Kentucky Fried Chicken, kortweg KFC, rollen buckets vol kipstukken, chicken wings en chicken crispy tenders over de toonbank. Toch besloot juist deze fastfoodketen mee te doen aan de nationale week zonder vlees. Een bijzondere keuze.

De KFC aan aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt als eerste (en enige) filiaal ter wereld één week, alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit is ook direct de introductie van de Chickenless Chicken burger en de eerste test van de Chickenless Crispy Tenders in Nederland. De Chickenless Chicken Burger was vorig jaar november voor het eerst te proeven en komt nu blijvend op het menu bij alle KFC-filialen in Nederland. 

Smaak

,,We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten en lanceren dit op grootse wijze zoals KFC betaamt” vertelt Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe. De KFC Chickenless Chicken Burger is volgens KFV net zo smaakvol als de Original Burger.

De kip wordt op precies dezelfde wijze bereid: gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en gefrituurd voor het kenmerkende krokante laagje. De vleesvervangers zijn gemaakt door voedingsproducent Quorn en bevatten als hoofdingrediënt mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten.

Het menu

Het vegetarische menu van KFC zal bestaat uit de Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

Proberen?

Wil jij de enige vegetarische KFC ter wereld bezoeken? Dat kan alleen van 9 t/m 15 maart aan het Binnenwegplein 68 te Rotterdam. De locatie is dagelijks van 10:00-23:00 uur geopend.