Wat heb je nodig?

Wil je er zeker van zijn dat jouw kip de perfecte garing heeft? Maak dan gebruik van een vleesthermometer. Verkrijgbaar bij huishoudwinkels en al aan te schaffen vanaf enkele euro’s. Steek de thermometer in de kip, meet de garing en neem de gok van het blote oog weg. Op deze manier voorkom je bovendien dat je het vlees moet opensnijden. Zo blijft het mooi intact.

Hoe doe ik dat?

Je moet dan natuurlijk wel eerst weten hoe je de kerntemperatuur meet. Steek het meetapparaat in het dikste gedeelte van het vlees. Pas wel op dat je geen bot raakt, dat verwarmt sneller en geeft dus een vertekend beeld van de werkelijke kerntemperatuur. Houd de meter tijdens de bereiding in de gaten en haal het vlees uit de oven wanneer de voor jou gewenste temperatuur is bereikt.

Kerntemperatuur kip

  • De kerntemperatuur voor gevogelte is 75 °C.
  • Een kiprollade mag een kerntemperatuur van 70-72 °C hebben, als de sappen helder zijn, is de kiprollade perfect.