• De kater wegdrinken
  Toegegeven, het is de leukste manier om je katersmart te delen. Maar diep in je hart wist je dat dit niet ging werken. Het verdovende effect van alcohol zal je kater tijdelijk minder doen lijken, maar later op de dag zal de man met de hamer je inhalen. Dus doe jezelf een lol en vul dat champagneglas met bruiswater. 
   
 • Sinaasappelsap
  Waar de één graag een pak melk wegtikt, doen wij dit het liefst met een literfles verse sinaasappelsap. Helaas werkt het drinken van citrusvruchtensap averechts. Het zuur zal je maag, die al geïrriteerd is, alleen nog maar meer irriteren. 
   
 • Koffie
  Koffie werkt vochtafdrijvend terwijl hydratatie essentieel is voor het genezen van een kater. Mocht je toch die kop koffie willen drinken, doe dit dan samen met een glas water om je vochtbalans op pijl te houden. 
   
 • Vettige maaltijd
  De vierkazenpizza die je zojuist hebt besteld vanuit bed zal je lichamelijk niet veel goeds doen op dit moment. Alcohol en vet worden via hetzelfde systeem afgebroken. Dat betekent dat wanneer jouw lichaam nog bezig is de tequilashots van gisterenavond weg te werken, jij dit proces vertraagt met een nieuwe lading vet. Resultaat: je voelt je langer slecht.

Pssst, wist je dat je je kunt voorbereiden op een feestje door te pre-detoxen? Op die manier verklein je de kans op een kater. In dit artikel leggen we je alles uit.