Raclettebowl

Raclette is van origine een Zwitsers gerecht waarbij een stuk semi-harde kaas (die overigens ook raclette heet) deels wordt gesmolten. Het gesmolten deel wordt van het gehalveerde kaaswiel geschraapt en over groente, aardappels of vlees gegoten.

In Frankrijk hebben ze met de populaire kaas samengevoegd met één van de grootste trends van het moment: eten uit een bowl. Deze twist is omgedoopt tot de raclettebowl  Om dit te maken schrapen de raclette over een bowl met verschillende ingrediënten. Zo kan je jouw doodnormale AVG opvrolijken met een lading kaas. Deze kaasbowls verschijnen bij steeds meer Franse restaurants op de kaart tot grote vreugde van kaasliefhebbers.

Zelf maken

Frankrijk ligt niet bepaald om de hoek, maar geen man overboord. Je kunt deze raclettebowl prima zelf maken. Het enige wat je nodig hebt zijn gebakken aardappels, verschillende vleeswaren, augurken of zilveruitjes en daaroverheen giet je de gesmolten raclettekaas. Zie in de video hieronder hoe dat in zijn werk gaat.