Zon en zee zitten in mijn bloed

Ik ben absoluut een zomeraanbidder! De warmte, het strand, de buitenlucht; al bij de eerste zonnestralen tovert zich vanzelf een glimlach op mijn gezicht. In de winter trek ik mij terug in mijn schulpje, maar tijdens de zomer kan het niet gek genoeg voor mij! Het liefst ga ik lekker buiten picknicken, barbecueën, wandelen met mijn hond of op het water met vrienden. De familie van mijn moeders kant komt uit Zuid-Frankrijk en mijn opa van mijn vaders kant komt uit Zeeland, dus de zon en zee zitten gewoon in mijn bloed.

Mooiste zomerherinnering

Mijn vakantie op Jamaica zal ik niet snel vergeten. Niet alleen vanwege het feit dat het mijn eerste vakantie was met mijn man en we op het eiland besloten te trouwen, maar ook vanwege het heerlijke leven daar. Het is op Jamaica 365 dagen zomer! Constant het echte buitenleven ervaren: mensen genieten daar echt van alles en het levenstempo is heerlijk laag. Kortom; puur geluk voor mij!

Het grote genieten in Nederland

Genieten met een grote “G” kan in Nederland heel goed. Vlieland, Zeeland, de grote stranden; laat mij maar lekker uitwaaien! En wat dacht je van Maastricht en het Preuvenemint? De sfeer is fantastisch; het gaat er alleen maar over eten, drinken en het grote genieten. Bourgondischer wordt het niet… Zomertrips in Nederland, ja, daar word ik vrolijk van!

Ideale zomerdag

De hond mee en dan heel vroeg naar het strand om de zonsopgang te zien, te wandelen en te zwemmen; zo begin ik mijn dag het liefst. In de middag gezellig barbecueën met vrienden, sardientjes van de grill, lekker buiten eten en dan met een glaasje Cava in de hand het zo laat mogelijk maken. Blote voeten, vuurtje maken, je kent het wel… Het liefst blijf ik dan ook slapen in een strandhuis en krijg ik de volgende dag een zomers ontbijt op bed: de frozen smoothies die mijn man altijd maakt. En dan hoop ik dat ik die dag hetzelfde mag doen als de dag daarvoor en de dag daarna ook…

Zomerse guilty pleasure

Mijn guilty pleasure is meteen ook mijn ultieme tip: wijn-ijsblokjes in de wijn! Met ijsblokjes van water is natuurlijk not done in het land der vloeibaren, maar het houdt je glaasje wijn wel langer koel en dat is natuurlijk wat je wilt op een hete, zomerse dag. Je schenkt de wijn die je gaat drinken ook in een ijsblokjestray of een ijsblokjeszakje en wanneer het tijd is voor een glaasje, voeg je wat van diezelfde wijn in ijsvorm toe aan je ingeschonken wijn. Genieten!

Lees hier het interview met Andy

Meer informatie over het programma Eten in de Tuin? Klik hier