Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Interview: Zomers geluk volgens Andy
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Interview: Zomers geluk volgens Andy

Nieuws
Interview: Zomers geluk volgens Andy

Chef Andy McDonald en liquid chef Corria Houthuizen zorgen er in het programma Eten in de Tuin samen voor dat dit een onvergetelijke culinaire zomer wordt, vol robuuste bbq-gerechten en hippe drankjes. Maar wat vinden zij zelf eigenlijk van de zomer? En hoe creëer je volgens hun het echte zomergevoel? Lees hier hun zomerse rituelen, persoonlijke herinneringen en ultieme tips.

Hippie in Zwitserland
Als de zon begint te schijnen word ik vrolijk, dat is altijd al zo geweest! Mijn ultieme zomerherinnering is van toen ik nog in Zwitserland in de keuken werkte. Ik had vaak tussen de middag vrij en dan ging ik met collega’s en vrienden naar het meer, waar we urenlang konden zwemmen en genieten van de zon om vervolgens weer ’s avonds de keuken in te duiken. En als we niet naar het meer gingen, dan waren we hippies in het park die muziek maakten en liedjes van Bob Marley zongen. Ik denk met plezier terug aan die periode.

Levensgenieter in Nederland
In Nederland krijg ik het ultieme zomergevoel als ik met mijn gezin naar het Vondelpark ga. Picknickmand in de hand, wijn erbij en onbeperkt genieten van elkaar en de natuur, gewoon zoals het leven is bedoeld. Het bijzondere is dat daar de stad en de natuur zo dicht bij elkaar liggen. We pakken ook wel eens gewoon de fiets en gaan met het gezin naar het Amsterdamse bos. Een kleine stop voor een hapje en een drankje en ik ben een gelukkig mens. En een tip van mij: huur een bootje en ga lekker varen met kinderen. Plezier gegarandeerd!

Ideale zomerdag
Zomers wil ik het liefst niets weten van een agenda of planning. Als ik dan wakker word en mijn agenda is helemaal blanco voor die dag, dan ervaar ik het gevoel van totale vrijheid. Het begint met een belletje van een vriend die vraagt of ik een drankje wil doen. Op het terras belt weer een andere vriend en dan weer een andere en voor ik het weet ben ik boodschappen aan het doen voor nog te bedenken gerechten. Mijn ouders waren vroeger ontzettend gastvrij en dat heb ik meegekregen; in de zomer heb ik constant mensen over de vloer. Samen koken en dan het liefst barbecueën, want er is eigenlijk niets leukers dan dat. Het ultieme zomergevoel!

De natuur als menukaart
De natuur heeft ons in de zomer heel wat te bieden. Alles staat volop in de bloei en de meest sappige, kleurrijke, smaakvolle ingrediënten bieden zich aan om verwerkt te worden in gerechten. Mijn tip: maak daar gebruik van! Er is in dit seizoen zoveel variatie, zoveel aanbod. Groente, fruit, ingrediënten waar je al maanden naar hebt gehunkerd en waar je nu gewoon van kunt genieten. Dus verwen jezelf met mooie en pure seizoensproducten, want daar krijg je de meest smaakvolle gerechten van. Laat je inspireren door de zomer en gebruik de natuur als menukaart.

Zomerse guilty pleasure
Stiekem blijf ik een muzikale hippie, dus zodra de kans er is, koop ik kaartjes voor zomerse festivals. Zowel in Nederland als in bijvoorbeeld Schotland heb ik favoriete festivals, waar ik het hele jaar naar uitkijk. Voor de kinderen regelen we een oppas, zodat wij een paar dagen kunnen genieten van de muziek, het fijne weer en het lekkere eten. Op dat soort dagen ben ik volop aan het genieten. En wat dit een guilty pleasure maakt? De extreme vrijheid en het onbezorgde genieten. Gin-tonic of een witbiertje in de hand en ik vermaak mij wel…

Lees hier het interview met Corria

Meer informatie over het programma Eten in de Tuin? Klik hier

Interview: Zomers geluk volgens Andy

Ook interessant

  • Gazpacho

    Gazpacho is een Spaanse koude soep boordevol tomaat, komkommer en paprika. Superfris, licht en precies wat je nodig hebt op een warme zomerdag.

    voorbereidingstijd 15 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Bianca Janssen
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Kalfsrosbief met tomatensalsa

    Een malse kalfsrosbief met geurige kruiden, frisse tomatensalsa en knapperige geroosterde krieltjes. 

    voorbereidingstijd 60 min
    oventijd 20 min
    wachttijd 35 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Ramon Brugman
    Ramon Brugman buitenkeuken

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  • Kip van het spit

    Met dit recept zet je een volledige mediterraanse maaltijd in één keer op tafel. De juicy kip van het spit gaat perfect samen met de zachte groenten en de frisse tomatensalade.

    voorbereidingstijd 40 min
    oventijd 120 min
    wachttijd 40 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Ramon Brugman
    Ramon Brugman buitenkeuken

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  1. 6x de lekkerste wortelrecepten
  2. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  3. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  4. Hier moet je eten in Graz
  5. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  6. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  7. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  8. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  9. Hugo ontdekt de Ierse dans
  10. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  11. Zo leef je authentiek in Dingle
  12. Zo leef je als een echte Dubliner
  13. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  14. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  15. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  16. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  17. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  18. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  19. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  20. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 16:05 - 16:50
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  2. 16:50 - 17:05
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  3. 17:05 - 17:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  4. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  5. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  6. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  7. 19:00 - 19:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  8. 19:25 - 19:55
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  9. 19:55 - 20:55
    Gordon Ramsay: Uncharted Showdown 1
    (Nu op tv)
  10. 20:55 - 21:55
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  11. 21:55 - 22:55
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  12. 22:55 - 23:55
    Jamie's Super Food
    (Nu op tv)
  13. 23:55 - 00:55
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  14. 00:55 - 01:55
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  15. 01:55 - 02:25
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  16. 02:25 - 02:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  17. 02:40 - 03:00
    De Brigade
    (Nu op tv)
  18. 03:00 - 03:20
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  19. 03:20 - 03:45
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  20. 03:45 - 04:10
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  21. 04:10 - 04:35
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  22. 04:35 - 05:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  23. 05:05 - 05:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  24. 05:25 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  25. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  26. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  27. 06:00 - 06:35
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  28. 06:35 - 06:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  29. 06:50 - 07:05
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  30. 13:25 - 13:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  31. 13:55 - 14:25
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  32. 14:25 - 15:00
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  33. 15:00 - 15:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  34. 15:30 - 16:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  35. 16:05 - 16:45
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  36. 16:45 - 17:05
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  37. 17:05 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  38. 17:25 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  39. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  40. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  41. 19:00 - 20:05
    The F Word
    (Nu op tv)
  42. 20:05 - 21:25
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  43. 21:25 - 22:25
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  44. 22:25 - 23:25
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  45. 23:25 - 00:25
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C