Perfecte broodjes

Al sinds 1932 komen inwoners van Graz naar Frankowitsch voor een goed ontbijt of een kop koffie. Ook Philipp komt hier zeker twee keer per week voor de heerlijke broodjes en patisserie. Vooral de roggebroodjes met gerookte forel, vleessalade en buikspek vallen goed in de smaak bij Joël.

Bakkerij- Gratz

Alles draait om brood

De volgende stop is bij de rijzende ster Eva Schnabel. Maar je kunt natuurlijk niet met lege handen aankomen. Daarom maken Joël en Philipp onderweg een tussenstop bij Paul & Bohne voor een goede kop koffie. In Eva’s bistro Kabuff draait alles om brood. Elk gerecht heeft één ding gemeen: er is altijd genoeg saus om in te dippen. Als voorproefje serveert Eva stukjes brood met gebrande forel en geraspte koolrabi, afgewerkt met geraspte schapenkaas. De combinatie is fris, licht en knapperig, terwijl de rokerige smaak van de kaas subtiel naar boven komt, precies zoals Joël het proeft. 

Kabuff- Gratz

Oostenrijks comfortfood

Voor een snel, eenvoudig maar smaakvol bord eten moet je bij het restaurant Mohrenwirt zijn. Philipp en Eva schuiven hier graag aan voor een bord vol Oostenrijkse comfortklassiekers. De goulash is rijk van smaak en de Spätzle, verglijkbaar met pasta, is perfect om in de saus te dippen. En als dessert? Een grote, luchtige dumpling. Dit is het soort toetje dat elke Oostenrijkse oma met liefde maakt. Machtig, maar echt heerlijk! 

Comfortfood- Gratz

Lokale markt

Als je op zoek bent naar lokale producten, ben je op de Kaiser Josef Markt aan het juiste adres. Op deze markt vinden regelmatig foodfestivals plaats en je vindt er veel goede Oostenrijkse eettentjes. Ook kun je er mooie wijnen proeven en de beroemde pompoenpitolie kopen, een streekproduct waar de Stiermarken trots op is. 

Markt- Graz

Artis: eerste fine dinning restaurant in Graz

Vanavond bereidt Philipp langoustine voor Eva en Joël. Hij pocheert de langoustine in sinaasappelolie en serveert met lacto-gefermenteerde asperges. Dit betekent dat groenten op natuurlijke wijze zijn gefermenteerd met melkzuurbacteriën, wat zorgt voor een frisse en lichtzure smaak. Zelfs de voelsprieten van de langoustine worden gebruikt: ze worden gefrituurd tot een knapperige, smaakvolle topping. Het gerecht is erg gelaagd en perfect in balans, ook de smaken zijn mooi in verhouding, vindt Joël. Het volgende gerecht is een brioche van zuurdesem met eigeel, afgetopt met Wagyu-rund. Dit gerecht is heel aards en vol van smaak, een interessant contrast met het verfijnde vorige gerecht, proeft Joël. 

Artis- Graz

Van fine dining naar streetfood

Om de avond gezellig af te sluiten gaan Philipp, Eva en Joël naar Oh My Dog voor een hotdog met veel saus. De broodjes zijn royaal belegd met kaas, sla, gebakken uitjes en een overvloed aan toppings. Met veel gelach en een mond vol sluiten ze de dag in Graz lekker af.

Oh My Dog- Gratz