Tot voor kort werden er drie essentiële vragen gesteld bij het kopen van oliebollen. Met of zonder krenten? Extra poedersuiker? En: hoeveel wil je er hebben? En hier geldt de gouden regel: elk persoon minimaal twee. Lazen we ergens op Facebook, dus dan zal het wel waar zijn.

Inmiddels wordt er naast poedersuiker en krenten allerlei nieuwe ingrediënten toegevoegd om de bol nog smakelijker te maken. Vorig jaar aten we de karamel-zeezout oliebol met eetbaar goud, marshmallows, roze chocolade, toffeeblokjes en chocoladeballetjes bij Holymolybol. Dit jaar is daar de limoncello-bol, en daarvoor zetten wij direct de polonaise in.

Limoncello-oliebol

Het was Wendy Knubben van gebakkraam Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam-Ommoord die deze hemelse bol het leven in riep. Niet helemaal haar idee bekende ze aan het AD. Het was een kennis die opperde om de likeur en de oliebol te combineren. Enthousiast was Wendy wel.

De oliebol wordt gevuld met de Rotterdamse, ambachtelijk gemaakte limoncello-likeur LimonGERSO. Een op en top Rotterdamse uitvinding dus. Het resultaat mag er wezen. De mensen die de bol al hebben mogen proeven vinden het volgens Wendy, op z’n Rotterdams gezegd: ''focking lekker.'' Verder hoopt Wendy dat de mensen over een paar dagen in de rij staan om die oliebol zelf te proeven.