Op basis van de ongezouten mening van de kinderen uit de televisieserie Zoete Spruiten is Roberta aan de slag gegaan. Zo heeft ze tientallen gerechten bedacht die op het gebied van smaak, kleur, textuur en zelfs presentatie aansluiten bij de beleving van kinderen, en nog steeds aantrekkelijk zijn voor volwassenen. Ook geeft ze tips om van elke maaltijd een feestje te maken, variërend van zelf groenten laten kiezen tot samen koken.

De hoofdstukken zijn onderverdeeld in punten van aandacht; zo begint het boek bij geur & kleur en komen ook samen koken en zelfs fantasie aan bod. Allemaal manieren om kinderen te laten wennen aan smaken, structuren, bereidingen en gerechten, zonder figuurtjes te maken of gezichtjes te tekenen. Ook gaan veel recepten gepaard met slimme tips, om het eten nog leuker én lekkerder te maken (voor zowel de kinderen als volwassenen).

Voorbeelden van gerechten zijn gamba's voor stoere eters, roze risotto, kip en patat with love, zee presentjes en woeste-worst-wraps. Allemaal vergezeld door een flinke portie groenten en een snufje fantasie.

Zoete Spruiten is vanaf 29 augustus verkrijgbaar bij de boekhandel en nu al te bestellen via Bol.com voor €17,99.