Van middag naar avond

's Middags warm eten werd door de jaren heen steeds moeilijker. Het merendeel van de Nederlanders luncht namelijk niet thuis maar doet dit op kantoor of school. Het is dan praktischer om wat boterhammen mee te nemen in een broodtrommel in plaats van een uitgebreide warme maaltijd. Maar is het naast een praktisch ook een verstandige keuze?

Spijsvertering

Uit onderzoek blijkt dat de verschuiving vooral uit praktische overweging kwam. Na een voedzaam ontbijt komt de spijsvertering 's morgens op gang. Rond het middaguur draait deze op volle toeren. Dit is dan het uitgerekende moment om een warme maaltijd te nuttigen omdat je lichaam het dan het beste kan verwerken.

Tegen de avond neemt de spijsverteringskracht af,en zul je merken dat je sneller een 'vol' gevoel hebt na het eten. Wanneer je in de middag warm eet kan je lichaam het dus makkelijker verteren. Overigens betekent dit niet dat je in de avond niet meer warm kan eten. Wanneer je je portie iets kleiner maakt dan kan twee keer een warme maaltijd eten geen kwaad.