Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Tegen een ijsje zeggen we nooit nee. Hoewel.... bij de nieuwste bolletjes van Heinz zullen velen hun twijfels hebben. De voedingsreus brengt deze zomer doe-het-zelfpakketten uit om ijs te maken. Die zijn gebaseerd op hun eigen sauzen: ketchup, mayonaise, barbecuesaus, en de zogenoemde salad sauce en saucy sauce. 

Voorlopig worden de pakketten enkel in Groot-Brittannië geleverd. In afwachting tot ze ook bij ons verkrijgbaar zijn, deelt Heinz de recepten van de ijsjes op zijn website. Zo kunnen we onze smaakpapillen toch al op de proef stellen. 

Benodigdheden voor ketchupijs (voor 4 personen)

200g volle room
170g gecondenseerde melk
70g volle melk
70g ketchup

Bereiding

1. Laat alle ingrediënten minstens een uur afkoelen in de koelkast. 
2. Meng alle ingrediënten in een kom en mix het geheel zachtjes. Je kan handmatig aan de slag gaan, of een klopper gebruiken. 
3. Als alles goed gemengd is, begin je geleidelijk aan sneller te mixen. Hiervoor gebruik je het best wél een toestel, of doe het zo snel als je kan. 
4. Blijf aan een snel tempo mixen tot je pieken krijgt in het mengsel. Als je de kom ondersteboven houdt, mag het goedje er niet uitvallen. 
5. Laat het nog minstens drie uur opstijven in de diepvries en je bent klaar om te proeven.