Wokking Lekker – Danny Jansen

Genomineerd in de categorie “Single subjects”: Wokking Lekker. In dit kookboek laat Danny zien wat je allemaal met een wok kunt maken en dat is meer dan je waarschijnlijk denkt! Aan de hand van uiteenlopende gerechten (variërend van de standaardmaaltjes tot toetjes), verschillende bereidingswijzen en de nodige tips & tricks loodst Danny je door de wijde wereld van wokken.

Alle gerechten zijn makkelijk, lekker en snel te maken, en hebben bovendien de focus op groenten. Bij elk recept kies je zelf welke rijst- of noedelsoort je wil gebruiken en sauzen kun je zelf maken of - lekker makkelijk - bij de supermarkt of toko halen.Voor lekker en bewust eten dat snel te bereiden is, zit je met Wokking Lekker helemaal goed! Wil je alvast een klein voorproefje? We geven je een aantal recepten zodat je meteen aan de slag kan. Heb je de smaak te pakken, dan kan je het boek hier bestellen.

Miljuschka’s Street Food Vietnam – Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka’s Street Food Vietnam is genomineerd in maar liefst twee categorieën: “Streetfood” en “Asian – Published outside Asia”. Miljuschka's Street Food Vietnam is het vervolg in boekvorm op de gelijknamige 24Kitchen-serie. In 8 hoofdstukken neemt Miljuschka je mee door de verschillende regio's, streken en steden van Vietnam, aan de hand van de lekkerste én typisch Vietnamese gerechten. Van bánh mì met buikspek en gevulde inktvis tot bún mắm met garnalen en geroosterde eend; dit boek wil je hebben!

De recepten uit het TV-programma zijn te vinden op 24kitchen.nl, het boek Miljuschka’s Street Food Vietnam is hier te koop.

We worden nog even in spanning gehouden: de winnaars worden pas bekend gemaakt tijdens het Gourmand Awards Event op 25 t/m 28 mei 2018 in Yantai, China. Helaas is het niet mogelijk om voor de Gourmand World Cookbook Awards te stemmen, maar je kunt je nu wel alvast verlekkeren met de heerlijke recepten (klik, klik!).