De chef staat bekend als groot vlees-liefhebber. Zo reageerde Ramsay in 2018 op een recept voor vegan lasagne met het bericht: ''I am a member of PETA! People Eating Tasty Animals...'' Een sneer naar de gelijknamige dierenrechtorganisatie PETA, die pleit voor een betere behandeling van dieren. Zijn bericht deed toentertijd veel stof deed opwaaien.

Drie jaar eerder kwam de chef ook negatief in het nieuws omdat hij een vegetariër voor de grap vlees liet eten tijdens. In zijn programma Kitchen Nightmares laat hij een vrijwilliger, die aangeeft al tijden vegetarisch te eten, een stuk pizza eten. Nadat de vrijwilliger een hap neemt verklapt de chef dat er parmaham onderop de pizza zit en begint te lachen. 

Gordon Ramsay vegan?

Ramsay volgers reageerde daarom geshockeerd toen de chef in een video liet weten vegan te worden. Een levenswijze waarbij wordt gestreefd naar de volledige vermijding van dierlijke producten. Hierna deelt de chef een recept voor een vegan steak op basis van aubergine. De video is inmiddels al bijna 20 miljoen keer bekeken.

Was het een grap? Deels. Aan het einde van de video laat de chef weten 'alleen vegan te worden voor lunch.' Het recept is daarentegen géén grap en volgers reageren enthousiast op z'n receptuur. Hieronder vind je de video.