“Er is geen f****** kans dat ik ooit nog in vliegtuigen eet”, aldus de wereldberoemde kok. “Ik heb jarenlang voor luchtvaartmaatschappijen gewerkt, dus ik weet waar het eten is geweest, naartoe gaat en hoe lang het duurt voordat het aan boord komt.”

Ons smaakvermogen daalt

Ramsay baseert zich dus op zijn eigen ervaringen, van een aantal jaar geleden. In de tussentijd is het eten aan boord wel beter geworden en is ook de behandeling van het eten verbeterd. Toch blijven we eten aan boord minder lekker vinden en dat is te verklaren. Het heeft alles met de druk en vochtigheid in het vliegtuig te maken. Ons smaakvermogen daalt met 30 procent door de combinatie van droge lucht en lage druk.

Lees ook: Deze tip van Gordon Ramsay zorgt voor een betere appeltaart >

Ramsay kiest er misschien daarom ook wel voor om voor het vliegen iets te eten en om zichzelf te verwennen. "Ik ga voor een mooie verzameling Italiaanse worsten, een glaasje rode wijn en wat gesneden appels of peren met Parmezaanse kaas, daar word ik gelukkig van."