Culinaire frikandel

Zoals we inmiddels weten wordt alles chiquer door de 'k' te vervangen door een 'q' (zo werd markt, bijvoorbeeld Marqt) en nu wordt de frikandel: Le Frique. De bedenkers beloven een culinaire beleving die de gebruikelijke cafetaria-ervaring overstijgt. Dit rijst bij ons de vraag: mogen we 'm nog steeds dubbeldippen in een bakje mayo of is dit not done?

Le Frique

De bedenkers, een Nederlandse bankier en een ICT-consultant, beschrijven de culinaire frikandel als een natuurlijk product gemaakt van kwaliteitsvlees. ,,De frikandellen worden verrijkt met onze eigen specerijen- en kruidenmix. Het resultaat is een product dat rijk aan smaak is en te gebruiken als kwalitatieve snack voor tussendoor, maar ook als gerecht bij diner, barbecue of hapje bij de borrel.''

Varianten

Le Frique bestaat er in twee varianten, beiden voorzien van een (bien sûr) Franse naam. Le Frique classique is een eerbetoon aan de oerfrikandel, toen nog frikadel, zonder 'n'. Hier schreven we overigens al eerder een artikel over. Voor de experimentele snackers is daar de Le Frique unique. Aan deze variant is venkelzaad, knoflook en ui toegevoegd en heeft een anijsachtige ondertoon. 

Waar te koop?

Inmiddels is de snack te koop bij verschillende horecagelegenheden waaronder het Conservatiorium Hotel in Amsterdam, Usine in Eindhoven en de Lake House in Rotterdam. Benieuwd waar je deze del nog meer kunt scoren? Klik dan hier